tisdag 27 november 2012

Vecka 15

En bra dag i dag! :)

Äntligen fick jag tummen ur att berätta för styrelsen att min ridgrupp behöver ny ridlärare och att jag avgår efter jul... många gratulationer blev det och glada miner. Inget annat än förväntat men ändå :)

Sen har jag gjort en del nyttigheter också när jag ändå var inne på samhället. Garn-fyndat som en tok:
5 nystan 50/50 i acryl/bomull som ska bli mobiler och converse-skor bland annat... 5 nystan bomull till kläder och annat mys och så sex mjuuuuka nystan bambugarn för att färdigställa babyfilten. Hela kalaset gick på 260 spänn - som hittat!!



Dessutom hämtade jag ut en baby to be - box på apoteket. Lite varuprover, två nappar, en leksak, vitaminer och några nummer av Föräldrar & barn - gratis är gott!

Konstigt nog är jag fortfarande hyfsat pigg så här mitt i natten och väntar på att sambon ska logga in från jobbet så jag får prata lite med honom innan läggdags. Kvällsrutin när han jobbar natt!

torsdag 15 november 2012

Jag väntar barn, inte missfall!

Om bara min hjärna och mitt hjärta kunde förstå det också. Jag stickar och syr till bebis, planerar och tittar på min växande mage. Men jag kan inte komma mig för att berätta på klubben eller i styrelsen att jag avgår och avsäger mig alla uppdrag efter jul. Jag orkar inte berätta om det visar sig att det inte finns någon bebis.

Älskling berättar för alla och är stolt och glad. När vi är tillsammans och skojar runt här hemma är jag det också - men när jag är ensam är jag väldigt ensam. Jag behöver ett livstecken för att inte tro att jag bara inbillar mig... jag slutade ju hoppas på detta för flera år sedan.

Vecka 13 nu och missfallsrisken ska vara över. Ändå hänger det över mig - den ofostriga graviditeten där fostret dött mycket tidigt men moderkakan utvecklades, livmodern växte och allt var som det skulle - fast utan foster. Missfallet startade inte förrän vecka 15-16 nån gång... då visste jag redan att fostret var dött, men jag kände ingen skillnad. Inte heller blödde jag nånting, jag hade alla symptom som man "ska" ha osv. Lite svagare då än vad jag har haft nu men det kan ju vara olika från gång till gång.

Nästa vecka är det äntligen dags för inskrivning på MVC och läkarsamtal angående min EDS innan dess. Jag hoppas verkligen på ett ultraljud då så att vi får se att bebis lever. Jag behöver nog det om det ska gå ända in att vi faktiskt ska ha barn.

tisdag 6 november 2012

Vecka 12

Vidare i raketfart - tydligen! Det känns inte så om dagarna men jag har ju plötsligt hamnat i vecka 12... om bara ett par veckor kanske jag faktiskt kan känna mig säker på att det trots allt blir bebis för oss med.

Har lämnat prover hos MVC och ska på inskrivingssamtal samt få träffa en läkare för att prata om min EDS den 22/11. Lite sent med inskrivning i vecka 14 tyckte jag, men enligt BM är det i vanlig tid för mig som är för "ung" för KUB i mitt landsting. Den matematiska beräkningen för risken för Downs Syndrom struntar jag i visserligen, men jag hade ju gärna gjort ett ultraljud... kanke blir det av hos läkaren? Hoppas kan man ju.

Illamåendet och halsbrännan är tillbaka - jag får nog sluta med kaffe helt och hållet. Just nu dricker jag kanske 1,5 kopp om dagen men det kan nog vara värt det att sluta med det helt om halsbrännan och det konstanta illamåendet försvinner. Jag spyr ju inte i alla fall.

Magen är svullen och sjukt stor redan. En tydligt rundad boll där jag för inte så många veckor sedan hade mina högt värderade magrutor. IBS:en och magkatarren är dock som bortblåst, och jag kan till och med dricka mjölk utan minsta lilla problem! Alltid nåt ;)